Muistatko kertoa vastuullisuudesta potentiaalisille työnhakijoille?


Työhakijat ovat yhä tiedostavampia ja kiinnostuneempia potentiaalisen työnantajan roolista kestävän kehityksen edistämisessä ja hyvässä työelämässä. Työnantajamaineeseen vaikuttaa suoraan se, mitä yritys tekee kestävän kehityksen ja työntekijöiden hyvinvoinnin eteen ja miten se niistä viestii.

Väitän, että systemaattisen vastuullisuustyön yhteyttä työnantajamaineeseen ja rekrytoinnin helpottamiseen ei vielä nähdä siinä laajuudessa, mitä sillä voisi olla potentiaalia.

Mitä sitten pitäisi konkreettisesti tehdä?

Tässäkin porukalla tehdystä tulee tietenkin parempaa. Kasataan yhteen viestinnän, HR:än ja esimiesten tiimi ja mietitään viimeksi taloon tulleiden talenttien kanssa, mitä meiltä puuttuu tarkasteltaessa rekrytointia vastuullisuusviestinnän vinkkelistä. Sanomattakin selvää on, että niistä asioista, joista viestitään, pitää toki löytyä kovaa faktaa jonkinmoisen dokumentin muodossa kysyttäessä.

Ulkoista ja sisäistä vastuullisuusviestintää voisi tarkastella tulevan työnhakijan silmin ja pohtia hänen matkansa vaiheita uudeksi työkaveriksemme esimerkiksi näin:

  • Miten selkeästi organisaatioon vasta tutustuvalle ihmiselle muodostuu kuva siitä, mitä vastuullisuus juuri meille tarkoittaa ja mitä sen eteen on jo tehty.
  • Jos ei ole vielä tehty paljon, selviääkö verkkosivuilta mitä kenties tavoitellaan?
  • Osaavatko rekrytoivat henkilöt kertoa organisaatiomme vastuullisuudesta kyselijöille ennen haastattelua ja etenkin haastattelutilanteessa luontevasti?
  • Miten vastuullisuus on integroitu luontavaksi osaksi perehdytyspolkua ja kaikkia materiaaleja? (Ja onhan tämä vastuullisuustieto myös meidän kaikkien aiheesta kiinnostuneiden tämänhetkisten työntekijöiden saatuvilla?)
  • Löytyykö meiltä vastuullisuuteen liittyvää sanoitusta esimerkiksi työntekijätarinoista?
  • Onko vastuullisuudesta vastaavan henkilön yhteystiedot selkeästi kerrottu verkkosivuillamme? Onhan hän tietoinen avoinna olevista rekrytoinneista?

Mitä sinä lisäisit listaan? Kohtaamispisteitä on vielä paljon lisää. Huikkaa minulle vaikka Linkkarissa. Olisi mahtavaa jutella näistä lisää.

 

 

 

Marja Kurkela
19.9.2022